Wie ben jij als de structuur verandert?

Waar ik normaal mensen bij mij op kantoor een kop koffie aanbied en na afloop van ons gesprek een massage in de inmiddels zo geliefde massagestoel, bél ik nu met iedereen. De wereld is veranderd, de vertrouwde structuur is weg en ik vind het verrassend te zien welke impact dit op mensen heeft.
Mijn nichtje zat vast in Australië en ontmoet de liefde van haar leven. Ze was zó blij dat ze geen terugvlucht meer kon regelen.
Mensen die zich al langere tijd eenzaam voelden zijn nu de ervaringsdeskundigen. Ze voelen zich minder alleen omdat iederéen nu afgesloten is van de sociale wereld .
Mijn moeder van 91 vervangt haar gymnastiek, zwemmen en spellenmiddag zonder slag of stoot door tuinieren, lezen, rusten en goed op haar eten letten. Ze ervaart geen gemis omdat ze niet buitengesloten wordt maar onderdeel blijft van een groter geheel.

Bijzonder hoe ons gemoed afhangt van de positie die we innemen in het sociale systeem.
Zo begeleiden we iemand die al lang geleden ontslagen is en daar erg onder leed. Zij bloeit helemaal op nu ze andere mensen ook bang en onzeker ziet; ze voelt dat ze iets kan betekenen door haar positieve natuur in te zetten en mensen met een praatje op te beuren. En nu heeft iedereen daar plotseling tijd voor…

 Neem jij ook tijd om jezelf op te beuren

  1. Wat verandert er in jou door deze crisis?     
  2. Waar ben je trots op, juist in deze tijd?
  3. Wat doe je om je goed te blijven voelen?

 

We hebben voor jou een aantal ademhalings- en stemoefeningen samengesteld die vast helpen bij ontspannen en plezier maken. Klik hier