Ben je toe aan vakantie?

Vakantietijd! Het is elk jaar weer hét onderwerp van gesprek.
Waar ga je naar toe en hoe lang? Kun je je een reis veroorloven of blijf je liever thuis?

Vakantie, het  lijkt zo’n highlight, zo’n bijzondere periode in het jaar. Je kijkt er naar uit of het is een groot gemis als er andere prioriteiten zijn. Een mislukte vakantie is natuurlijk helemaal erg…

Voor mij verdient vakantie niet per definitie extra punten. Je doet en ervaart andere dingen in een andere omgeving, dat is zeker leuk en verrassend. Maar is dat zó bijzonder?

Tijdens de verbouwing thuis doe ik nu allerlei dingen die nieuw en uitdagend voor mij zijn. Ook mijn pleegzoon en kleinkinderen verrassen mij geregeld met hun inzichten en levenskijk.  Mijn dag begint ’s morgens op een hoge ladder, reikend naar dikke kersen; een heerlijke start!

Een gevoel van vakantie is voor mij open staan voor nieuwe ervaringen. Dat hoef je niet te boeken en kan ook met regenweer ?.

 

Wat geeft jou een vakantiegevoel?

  1. Wanneer heb jij iets gedaan dat je eerder nog nooit gedaan hebt?
  2. Wanneer heb je voor het laatst een ontwikkeling doorgemaakt in hoe je naar
    (delen van) je leven kijkt?
  3. Van welke momenten kun je echt genieten en zorgen voor een vakantiegevoel?