Talenten zijn niet heilig

Bedankt voor jullie enthousiaste reacties op mijn voornemen voor 2016: Contact met jou.

De vragen over talenten waren volgens jullie inspirerend en boeiend. Sommigen stuurden hun antwoorden toe, wilden een afspraak of wilden mij helpen mijn rommelige bureau op te ruimen. Mooi deze reacties, dank je wel. Wat ik met deze blogs vooral wil is waarden, tips en ideeën delen die helpen om met passie je leven te leiden. Mijn boek “Van Werkstress naar Passie” geeft hiervoor veel handvatten.

Passie betekent voor mij honderd procent energie geven aan wat je graag doet. Daarvoor hoef je niet altijd je talenten in te zetten. Het kan juist erg leuk zijn om iets totaal anders te doen dan je gewend bent of waar je van nature goed in bent.

Zo wist ik al op de basisschool dat zingen niet mijn talent is. In onze theatergroep werd mij ten zeerste aangeraden om te playbacken bij een uitvoering.  Ik besloot zanglessen te nemen en het kostte erg veel moeite om zelfs de eenvoudigste liedjes zuiver te zingen. Ik zette door omdat ik voelde dat het laten klinken van mijn stem mij blij maakte.

Nu zing ik als ik blij ben of eigenlijk te moe. Het helpt mij om fit te worden en af te schakelen na mijn werk. Ik geniet van de mooie klanken die ik geregeld produceer. Zingen is niet mijn talent maar ik doe het met passie.

Alleen aandacht voor je talenten en prestaties weerhoudt je volgens mij om jezelf te ontdekken en te verrassen.

Welke ervaringen laat jij liggen?

Hfd9

  1. Heb je in de afgelopen maand iets gedaan dat nieuw is voor je?
  2. Wat zou je eigenlijk eens willen doen, gewoon omdat het je leuk lijkt ?
  3. Wat houdt jou tegen om iets te doen waar je (nog) niet goed in bent?
  4. Wanneer heb jij je voor het laatst als een kind gevoeld dat op ontdekkingstocht is?

Hoe saai zou het leven zijn als we alleen maar zouden doen waar we goed in zijn!

 

Wil je meer weten over mijn manier van werken, meld je dan aan voor één van de volgende gratis activiteiten:

 

Of voor de workshop:

 

Klik op de activiteit voor meer informatie.