Referenties

Tevredenheidsonderzoek Blik op Werk (sep 2022)

In september 2021 heeft Blik op Werk een tevredenheidsonderzoek uitgevoerd onder cliënten van José Lenders Advies, begeleiding & counseling. Gemiddeld geven zij een 8,9 als tevredenheidscijfer. Opdrachtgevers gaven gemiddeld een 9,0. Wat cliënten schreven:

“Ik kreeg het gevoel echt gezien en gehoord te worden, daardoor wisten ze precies wat ik nodig had. Dit zie ik niet vaak. Meestal wordt er gecoacht of geadviseerd vanuit iemands eigen referentiekader, maar er werd echt naar mij geluisterd en ingespeeld.”

“Bij José staat de mens écht centraal en ze kijkt naar blokkades op een manier die ik nog niet eerder heb meegemaakt. Door inzicht te verschaffen, want je moet en kunt het enkel zelf doen, lost ze deze ook samen met je op. Verschaft inzicht waardoor het ook blijvend is. Alle psychologen en andere instanties ten spijt, deze zouden haar boek moeten lezen en een bezoek aan haar moeten brengen. Haar werkwijze is niet in enkele zinnen weer te geven, dat zou haar te kort doen.”

“Mijn persoonlijke belemmeringen zijn absoluut opgeheven. Ze heeft mij laten inzien en ervaren hoe het is om een vrij mens te kunnen zijn. Ik ben José Lenders meer dan dankbaar voor alles wat zij voor mij heeft, en nog steeds, betekent. Ik geef bewust aan “nog steeds” omdat haar boek ‘van werkstress naar passie’ mij daar iedere dag bij helpt.”

“Ik werd aanvaard om mijn persoonlijkheid van dag 1. Professionele aanpak. Door de counseling hebben José en Simone mij tot een sterke, zelfstandige vrouw gevormd. We hebben nog steeds contact. Ik ben een zeer tevreden persoon.”

“Prettig en integer contact. Op een opbouwende en geduldige wijze heb ik inzichten in zowel mijzelf als op diverse situaties gekregen. Ik ben me hierdoor bewuster geworden van mijn valkuilen en sterke punten. Met meer zelfvertrouwen dan hiervoor durf ik mijn toekomst tegemoet te treden.”

“José en Simone zijn betrokken. Ze hebben goede oefeningen om stress te verminderen en ademhalingsoefeningen. Ondanks dat de mentale problemen langdurig zijn heeft het mij ook geholpen om te trachten wat positiever en sterker in het leven te staan. Dit gaat helaas met ups en downs. Ik vond de persoonlijke aandacht en gesprekken goed
en raakte vaak de kern”

“Zij begeleiden je echt in alles en staan je bij. Ze horen je echt aan en kijken mee naar oplossingen en dingen om mee om te leren gaan. Je bent daar een mens en geen nummer zoals bij andere instanties. Keek er ook iedere keer naar uit om daar heen te gaan. Jammer dat het voor nu even gestopt is maar zij zijn een echte aanrader voor andere mensen. Super bedrijf en mensen met een hart..”

 

Wat anderen schreven naar aanleiding van het boek “Van Werkstress naar Passie”:

“Dit prachtige boek is een praktische handleiding voor leidinggevenden. Het biedt handvatten voor – soms confronterende-  zelfreflectie en dienend leiderschap. Doel: met meer passie samen aan het werk. De veelzijdigheid in de methoden om stress aan te pakken maakt dit boek bij uitstek geschikt om in groepsverband te bespreken. Het door José ontwikkelde PASSIE-protocol bestaat uit zes logische stappen. Je kunt meteen aan de slag!”

Wim Krings – boekhandel Krings Sittard, Voormalig lid boekenpanel “De Wereld Draait Door”

 

“Vaak hoor ik dat passie in je werk voor een enkele geluksvogel is weggelegd. Is dat echt zo? Wat mij betreft niet! Vandaar dat ik enorm blij ben met José haar verhelderende boek. De praktijkvoorbeelden vind ik geweldig, ze zijn volledig uit de dagelijkse (werk)praktijk gegrepen. José schetst hoe  je in zes stappen van werkstress naar passie kunt reizen. Een reis die ik van harte aanbeveel.”

Margreet Noordanus – Vlodrop, Bedrijfscoaching met paarden en schrijfster

 

“Door stress en ervaren werkdruk kunnen gewenste waarden en normen niet meer worden nageleefd. Als leidinggevende merk je dat zowel personen als bedrijven daar last van ondervinden. Zelf is de auteur daardoor twaalf jaar arbeidsongeschikt geweest. Ze werd geholpen door een kinesiologe bij het loslaten van haar beperkende overtuigingen. Met deze ervaring en haar ervaring als counselor en trainer onderscheidt ze drie niveaus van overlast: fysiek (functioneren en arbeidsomstandigheden), organisatorisch (overtuigen en bedrijfscultuur) en motivationeel (zingeving en missie). Om beter om te gaan met stress adviseert ze leidinggevenden om het door haar ontwikkelde zesstappenplan PASSIE te gebruiken: Potentie, Angels, Systeem, Stress-ontlading, Implementatie en Expressie. De nadruk ligt daarbij op identiteit, zingeving, (zelf)reflectie en systeemverandering. Zielsmanagement, dienend leiderschap, een gezond financieel beleid en een wereld vol passie moeten dat mogelijk maken. Alweer een andere methode om door zelfreflectie anders tegen oorzaak en gevolg van stress aan te kijken.”

Drs. J.J.M. van der Heijden NBD Biblion Afd. Redactie Media Aanbod

 

Bestel direct het boek “Van Werkstress naar Passie” en ontvang een, eventueel gesigneerde, versie voor slechts €24,95 inclusief verzendkosten.