Laat jij je leiden door jouw gevoel?

Het is erg van deze tijd om “jazeker” als antwoord te kiezen op deze vraag. We willen gevoelig, sympathiek en inlevend zijn. Herken je het dat je liever begrip krijgt dan alleen een verstandig advies? Leiding geven vanuit de ratio is niet meer ‘sexy’. Alleen al dat woordgebruik geeft aan dat we overal gevoel in willen stoppen, ook waar dat niet relevant is.

Maar weten we eigenlijk wel wat ons gevoel is? Als we ‘het gevoel hebben’ nog niet klaar te zijn voor een verandering die we eigenlijk wel willen, is dat dan een gevoel of is dat een weerstand tegen verandering? Klopt het als je het gevoel hebt niet goed genoeg te zijn voor een bepaalde taak? Of ben je bang om te falen?
Voelt het goed om hard te werken, of denk je dat je altijd moet presteren?

Onze gedachten zijn de leiders van ons gevoel, misschien kunnen we dat voor de helderheid beter emoties noemen. Emoties komen en gaan, afhankelijk van de situatie en gedachten daarover. Als we onze denkpatronen niet herkennen, dénken we alleen maar dat we voelen en zijn vervolgens onze emoties de baas.

Het echte voelen, het buikgevoel, het innerlijk weten is puur en los van belemmerende overtuigingen en angsten. Het is jouw betrouwbare raadgever op jouw pad.

Word jij door jouw emotie of door je gevoel bepaald?

                                           Of    

  Wat zegt jouw gevoel?

  1. Van welke keuze ben jij absoluut zeker dat die goed was ondanks emoties die je toen misschien had?
  2. Kun je dat gevoel van ‘zeker weten’ herkennen in je lichaam? Waar in je lichaam en wát voel je dan?
  3. Hoe reageert je lichaam als emoties het van je overnemen?