Ken jij iemand die eenzaam is?

In het kader van de” Kom er bij dag” is mij gevraagd aandacht te besteden aan het thema eenzaamheid. Eenzame momenten ken ik wel, het gevoel er alleen voor te staan, niet verder te kunnen omdat je ondersteuning denkt nodig te hebben. Ook eenzaam als ik mijn liefde en energie niet voldoende kwijt kan.
Hoe kom ik daar dan uit, vraag ik mij ter plekke af.
Tijdens de verbouwing van ons huis volgde ik het idee van Pipi Langkous: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.” Ik sta versteld welke zware en voor mij nieuwe klussen geklaard zijn. In plaats van een gevoel van er alleen voor staan, voel ik trots en energie. Die sprankeling werkt door in hoe ik met mensen omga. Het versterkt mijn spontaniteit en verbinding met anderen.
De blijen ?hebben de halve wereld…

Wat doe jij tegen eenzaamheid?

1. Hoe zorg jij ervoor dat je trots kunt zijn op jezelf?

2. Wat heb jij nodig om in actie te komen?

3. Met hoeveel enthousiaste mensen heb jij geregeld contact?