Wat is genieten voor jou?

Wat is genieten voor jou?

Zojuist mijn eerste golfles gehad, lekker buiten, fris met toch ook af en toe zon. Leuke ontspannen gesprekjes in de kantine. Was dat genieten? Ja, zeker!

Toch weet ik dat het prettige gevoel niet door het golven veroorzaakt werd. Had ik een paar weken geleden, midden in de drukte van allerlei beslissingen,  zo’n les gehad, dan had ik wellicht zuchtend gedacht: dit is écht niets voor mij.

Genieten is volgens mij een stap verder dan geen stress voelen en ont-spannen. Het is heel dicht zijn bij wie je eigenlijk wilt zijn. Ik geniet op momenten dat ik weet wat ik wil. Drukte, spanning, volle programma’s  die in dat kader passen, maakt de ervaring alleen nog maar intenser.

Ik vroeg mij een paar weken geleden af wat ik zou doen als ik geen bedrijf meer had. Dan zou ik meer buiten zijn en niet alleen maar met zinnige dingen bezig. Dan zou de vraag “geniet ik hier van?” veel meer centraal staan. Waarom zou ik met die vraag wachten tot na mijn pensioen? Het voelt alsof die vraag alleen al, mij nog meer laat genieten van mijn werk en opeens blijkt er ook nog ruimte voor genieten op de golfbaan. Ik heb de toekomst naar voren gehaald, want genieten past bij wie ik ben!

Wat is genieten voor jou?

  1. Wat heb jij nodig om te genieten?
  2. Wat zou jij het liefste doen als je het voor het kiezen had?
  3. Welk deel daarvan is vandaag al haalbaar en uitvoerbaar?