Hoeveel tijd is helemaal voor joú?

Is er in jouw leven ook zo veel te doen en beleven?! Het voelt als een geschenk als ik twee minuten het gevoel heb dat ik even niet weet wat ik zal doen. Ruimte om te kiezen, dat is mooi! Eindelijk even tijd om de boekhouding te doen, of zal ik onze Roemeense huisgenoot uitnodigen om zijn vriend aan ons voor te stellen? Of een dagje met de kleinkinderen? Er liggen nog veel klussen in huis, leuk om dat samen met mijn partner te doen. Een blog schrijven misschien, dat is ook al lang geleden.

Wat ik ook kies, mijn tijd is meteen helemaal gevuld tot aan het volgende leuke, inspirerende, leerzame of belangrijke programma.

Ik realiseer mij dat ik constant actief ben. Is dat wat ik wil? Als ik eerlijk ben is het antwoord “nee”. Ik mis de stilte, de momenten waarop ik helemaal niets doe, wat voor mij uitkijk en er dan wel of niet spontaan iets in mij opkomt. De momenten waarop ik uit het gewoel stap en lekker onnozele liedjes neurie, hier en daar in mijn handen en voeten knijp of een blad volg dat door de wind wordt meegenomen. Ik zou bijna vergeten met hoeveel energie ik daarna weer geniet van alle dagelijkse bezigheden. Ik ga nu tijd blokken in mijn agenda om heerlijk ouderwets te lummelen😊

   

Hoeveel tijd is helemaal van joú?                          

  1. Wat heb jij nodig om weer eens helemaal te “resetten”?
  2. Hoeveel momenten zijn nog niet ingevuld in je agenda en is er ruimte voor spontaniteit?
  3. Ben je op je werk altijd bezet met taken lees dan eens deze blog. Wie weet stimuleert het je om echt tijd te nemen voor jezelf.  https://www.managementboek.nl/boekblog/actueel/8681