Gebruik jij jouw invloed op een manier die bij jou past?

Houd de strijd nou nooit op?
Rusland, Corona, grensoverschrijdend gedrag op zo veel manieren. Er lijkt steeds weer een andere tragedie om aandacht te schreeuwen. Ik zie mensen om mij heen die zich bang, boos of machteloos voelen. Ik vraag mij vaak af, waar blijft mijn gevoel? Waarom lig ik niet wakker van wat er gebeurt in de wereld?Mijn betrokkenheid bij ontwikkelingen en gebeurtenissen van mensen is groot. Ik steun en investeer daar waar mensen open staan voor een positieve verandering in hun leven, daar waar ik iets te bieden heb.
Misschien beantwoord ik dan meteen mijn eigen vraag; daar waar ik geen invloed heb accepteer ik de situatie als een gegeven. Het laat mij zeker niet koud dat de wereld zo in chaos is en hoop oprecht dat dit tot een positieve nieuwe orde leidt. Ik wens ieder die door onrecht en waanzin geraakt wordt heel veel sterkte toe! Maar mijn focus verandert er niet door. Elke dag richt ik mij op wat ik vandaag kan doen voor mijzelf en mijn omgeving, waarbij mijn werk een belangrijk onderdeel is. 

Stel dat iedereen zich zou focussen op die situaties waarop hij of zij invloed heeft?  Hoeveel problemen zouden er dan opgelost worden?  Volgens mij verzetten we dan bergen! Hoeveel vrachtauto’s met eten, speelgoed en kleding zijn in een mum van tijd verzameld voor Oekraïne! Fantastisch!

Welke invloed heb ik hier, dicht bij huis? We zijn door Stichting “Doe je mee” gevraagd om onze werkwijze – het PASSIE-protocol- in het onderwijs te helpen integreren. We mogen op deze manier invloed uitoefenen op de begeleiding van kinderen! We mogen onderwijskrachten trainen in het toepassen van het PASSIE-protocol!
Dat ontroert mij diep… 12 deelnemers hebben in de afgelopen dagen in hun vrije tijd onze training met veel enthousiasme gevolgd. We gaan er samen voor!
Het verandert de wereld niet, maar wel een deel daarvan.  Daar blijf ik op focussen. Het houdt mij vrolijk, gezond en positief. Echt een aanrader!

.

.

.

.

.

.

Waar heb jij invloed op?

  1. Wat doe je met die invloed?
  2. Waar zou je eigenlijk iets aan willen doen, maar heb je nog niet gedaan?
  3. Wat houdt jou tegen?